Μαλλιά και χειμώνας

 

Οι άνθρωποι είναι ουσιαστικά τροπικά πλασματα και δεν είναι εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν ακόμη και το ήπιο κρύο. Το γεγονός ότι μπορούμε να ζήσουμε σε ψυχρά κλίματα είναι αποτέλεσμα προσαρμογών συμπεριφοράς, όπως η κατάλληλη ενδυμασία και η κατασκευή καταφυγίων.

 

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ο ψυχρός ξηρός αέρας αντικαθιστά το ζεστό και υγρό που γνωρίζουμε και (όχι απαραιτήτως όλη) αγαπάμε. Τα μαλλιά μας χρειάζονται μια αλλαγή επίσης. Υπάρχει αλάτι στον αέρα μας εδώ στην Μεσσόγειο όλο το χρόνο. Επειδή το περιβάλλον δεν είναι υγρό και ζεστό, το αλάτι μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά.

 

Το χιόνι είναι ένας αρνητικός παράγοντας για τα μαλλιά μας. Θα καταστρέψει την υγεία των μαλλιών μας (αν και θα βλάψει σοβαρά το κομμωτήριο σας) και είναι βασικά ακριβώς όπως οταν Βρέχονται ή οταν βρεθουμε σε μια καταιγίδα, αλλά αυτό που είναι καταστροφικό είναι οι άλλοι παράγοντες που έρχονται μαζί με το χιόνι.Τα προληπτικά μέτρα που παίρνετε για να φυλάξετε τον εαυτό σας από το χιόνι και να ζεσταθείτε μπορεί να έχουν κάποια βλαπτικά αποτελέσματα στα μαλλιά σας. Έτσι πραγματικά, δεν είναι το χιόνι το πρόβλημα, αλλά οι συνθήκες γύρω από το χιόνι που πρόκειται να καταστρέψουν τα μαλλιά σας.

 

Τα καλοριφέρ και γενικά η θέρμανση που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας απορροφούν επίσης την υγρασία από τα μαλλιά καθώς και από το δέρμα μας. Για τον ίδιο λόγο τα χείλη μας ειναι σκασμένα, τα χέρια και τα πόδια μας μοιάζουν με δέρμα αλλιγάτορα - τα μαλλιά μας αισθάνονται τα ίδια αποτελέσματα.

 

Το φριζάρισμα τον χειμώνα

 

Το αστραυτερο χιόνι που πέφτει μπορεί να είναι αρκετά ομορφο σαν θεαμα, αλλά ο κρύος καιρός δεν ειναι καλος για τα μαλλιά μας! Το φριζάρισμα είναι ίσως το πιο ενοχλητικό πρόβλημα ομορφιάς του έτους!

 

Το φριζαρισμα ειτε οφείλεται στις ξηρές συνθήκες και την υπερβολική επαφή με τα μάλλινα πουλόβερ, τα καπέλα, τα σκουφάκια και τα κασκόλ. Ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να δημιουργηθεί στο σώμα μας. Όταν συμβαίνει αυτό μπορεί να προκαλέσει το ενοχλητικό, συχνά αντιαισθητικό, ζήτημα του φριζαρίσματος στα μαλλιά μας.

 

 

TOP
Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη περιήγησή σας.. Περισσότερα
ΑΠΟΡΡΙΨΗΑΠΟΔΟΧΗ