Extensions Μαλλιών – Αποτυχίες και κίνδυνοι

Τα εξτένσιονς μαλλιών έχουν χρόνο ζωής μόνο 3-4 μήνες και το συνολικό κόστος τους κυμαίνεται γύρω στα 750 ευρώ για όλο το κεφάλι. Δεδομένου αυτού, για μια γυναίκα θα κόστιζε περίπου 3.000-6.000 ευρώ για να έχει μακριά μαλλιά για 1 χρόνο χρησιμοποιώντας εξτένσιονς.

Φωτογραφίες με Αλωπεκία Έλξης που προκλήθηκε από Extensions μαλλιώνΤα εξτένσιον μαλλιών  1. Φθείρουν και καταπονούν την επιδερμίδα η οποία παρέχει την άμυνα ενάντια στις φθορές που απειλούν τον προμήκη μυελό και τον φλοιό του εγκεφάλου. Έτσι, ο εγκέφαλος μένει εκτεθειμένος.

  2. Η κόλλα που συνδέει τις τρίχες με τα extensions καταστρέφει τις άκρες των μαλλιών καίγοντας και σπάζοντάς τες δημιουργώντας ακατάπαυστη ψαλίδα. Επίσης, φθείρουν την επιδερμίδα λόγω του βάρους τους αφού ήδη δεν είναι καλά η επιδερμίδα και γι’αυτό δεν μακραίνουν.

  3. Το χρώμα των μαλλιών εξασθενεί λόγω της φθοράς που προξενούν στο φλοιό.

  4. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως οι άνθρωποι που έχουν ήδη αδύναμα ή φτωχά μαλλιά καθώς και τα άτομα με μια προϋπάρχουσα πάθηση, όπως η αναιμία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τα hair extensions.Έχουν επίσης καταγραφεί καταγγελίες όσον αφορά την πρόκληση φαγούρας και άλλων αλλεργιών λόγω της κόλλας.


Μακραίνοντας τα δικά σας μαλλιά 4 πόντους το μήνα με τρόπο απόλυτα φυσικό χωρίς την παραμικρή παρενέργεια, πλέον δεν χρειάζεται η τοποθέτηση extensions μαλλιών.

Με την χρήση της καλλυντικής λοσιόν MEXIS/M6S PATENT μπορεί ο καθένας να αποκτήσει όσο μακριά μαλλιά θέλει, εφ όρου ζωής, χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο, επωφελούμενος τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ενάντια της τριχόπτωσης και της αραίωσης, ακόμα και αν γίνεται χρήση βαφής μαλλιών.

Σε αντίθεση με τα hair extensions, η καλλυντική λοσιόν MEXIS/M6S PATENT προσφέρει μακριά μαλλιά με τρόπο φυσικό χωρίς καμία παρενέργεια. Τα εξτένσιονς μαλλιών εκτός του ότι προέρχονται από μαλλιά μικρών εκμεταλλευομένων παιδιών ή φτωχών ανθρώπων που τους τα κόβουν για αμελητέο κέρδος, φέρουν πολλούς κίνδυνους όσον αφορά την υγεία των δικών μας μαλλιών, της επιδερμίδας του κεφαλιού και κατ επέκταση, την υγεία του ανθρώπου.

Η προέλευση των Hair extensions


"Εκτός του ότι τα στερούνται, τους δημιουργούνται και ψυχολογικά προβλήματα που οφείλονται στο γεγονός ότι το κόψιμο των μαλλιών δεν είναι κάτι φυσιολογικό, τα μακριά τους μαλλιά είναι κάτι καλό επάνω τους το οποίο τους το αγοράζουν με το ζύγι….και για ένα ευτελές ποσό…"

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι προέρχονται ως επί το πλείστον από τις «αίθουσες ξυρίσματος» χιλιάδων Ινδουιστικών ναών. Εκεί καταφεύγει κάθε Ινδή προκειμένου να εκπληρώσει, σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση, κάποιο τάμα της προς τους θεούς. Βάσει ενός αρχαίου ινδουιστικού εθίμου, το ξύρισμα του κεφαλιού στα νεογέννητα φέρνει ευτυχία, ενώ το αντίστοιχο τελετουργικό στους ενήλικες αποτελεί πράξη ευχαριστίας προς τους θεούς.

Ξεκίνησε από ένα ναό στη Ινδία που αποφάσισε να πουλά τα μαλλιά που γυναίκες αφιέρωναν στο θεό Βισνού. Στην πορεία έγινε ο πλουσιότερος ναός και παράλληλα η προσφορά δεν κάλυπτε τη ζήτηση, οπότε εφαρμόστηκαν νέες μέθοδοι με τη βία και τον εξευτελισμό του ατόμου.

Κάποια Extensions προέρχονται από πτώματα.


Αντί να τοποθετήσετε ξένα μαλλιά με μέγιστο μάκρος τους 55 πόντους, με την εφαρμογή της λοσιόν MEXIS/M6S PATENT μακραίνετε τα δικά σας μαλλιά και τα κάνετε να ξεπεράσουν τους 95 πόντους!

Πιο επιστημονικά

1.

Doctissimo

Doctissimo

Ο ειδήμον της δερματολογίας, Dr. Abimelec δηλώνει πως τα εξτένσιον μαλλιών με χρήση κερατίνης φθείρουν την δομή της τρίχας καθώς προκαλούν έλλειψη άρδευσης και, κατ επέκταση, το δέρμα ασφυκτιά κάτω από την κοτσίδα.

2.

Abc

Abc

Ο Dr. Eric Schweiger, μέλος της Αμερικάνικης Δερματολογικής Ακαδημίας δήλωσε στο “Good Morning America” πως έχουν πολλές νεαρές ασθενείς, 20 ετών που χρησιμοποιούσαν hair extensions και απέκτησαν φαλακρά σημεία στο κεφάλι τους.Σε ένα άρθρο του abcnews.com το τελικό πόρισμα όσον αφορά τα hair extensions είναι πως μπορεί να προκαλέσουν εφιαλτικά αποτελέσματα

3.

BBC

BBC

Η Τριχολογική κοινότητα της Αγγλίας επισημαίνει πως τα hair extensions οδηγούν όλο και πιο νεαρές κοπέλες στο να υποφέρουν από προβλήματα μαλλιών όπως τριχόπτωση, φαλακρά σημεία και αλωπεκία. Ο Barry Stevens, επιστήμονας και μέλος της κοινότητας, δηλώνει πως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν εξτένσιονς μαλλιών ελπίζουν να αποκτήσουν όμορφα μαλλιά και αυτοπεποίθηση αλλά στο τέλος υπερισχύουν τα δάκρυα.“Μπορεί να υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες φορώντας τα για μια μεγάλη περίοδο. Είναι ικανά να καταστρέψουν τα μαλλιά του κεφαλιού μόνιμα” δηλώνει ο Mr. Stevens. Ο ίδιος έχει δουλέψει με πολλές γυναίκες οι οποίες κινήθηκαν νομικά αφού τα μαλλιά τους καταστράφηκαν από τα εξτένσιονς.“Τα hair extensions τραβούν και βγάζουν τα φυσικά μαλλιά” προειδοποίησε. “Είναι βαριά, δεν κρατάνε εύκολα το νερό και μπλέκονται πάρα πολύ εύκολα.”Δηλώνει ακόμα πως όσο χαμηλότερη είναι η ποιότητά τους, τόσο ευκολότερα καταστρέφουν τα μαλλιά.

4.

BBC

BBC

Συγκεκριμένα η 34χρονη Atasha Graham πέθανε μετά από αλλεργική αντίδραση που σύμφωνα με τους γιατρούς προκλήθηκε από την κόλλα στα extensions που φοράει.To περιστατικό συνέβη ενώ διασκέδαζε σε κλαμπ με τον σύντροφό της όπου ξαφνικά κατέρρευσε και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως ήταν αργά και απλά επιβεβαιώθηκε ο θάνατος της.Ο παθολόγος Michael Heath που την εξέτασε είπε ότι η αιτία θανάτου είναι είτε η κόλλα που χρησιμοποιείται για να στηριχθούν τα extensions είτε το υλικό που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των προηγούμενων και την αντικατάστασή τους με νέα. Σύμφωνα με το γιατρό, ο συνδυασμός της κόλλας με τον ιδρώτα από το χορό προκάλεσε το αλλεργικό σοκ στην άτυχη γυναίκα.